INFO@delftinstituutleerlingbegeleiding.nl

Bel ons nu: 06-25091152

Middelbare School


Huiswerkbegeleiding voor brugklas-, onderbouw- en bovenbouwleerlingen


De begeleiding is speciaal voor leerlingen die de studievaardigheden al beheersen, maar nog wel behoefte hebben om vragen te stellen, maak- of leerwerk te laten controleren of overhoren en het prettig vinden om ondersteuning te krijgen bij het plannen. Heeft u kind nog hulp nodig bij het plannen, het leren leren en /of beheerst hij of zij de studievaardigheden nog niet? Dan adviseer ik om samen een Plan- en leerbegeleiding te maken.

Hoe Beter plannen met de Plan- en leerbegeleiding

De Plan- en leerbegeleiding is speciaal voor leerlingen van de middelbare school. Door het volgen van de Plan- en leerbegeleiding krijgt uw kind de handvatten om (weer) zelf te kunnen plannen en leren.

Hoe werkt de huiswerkbegeleiding?

Ik bied voor de leerlingen in de begeleiding een rustige werkplek waar zij hun maak-en leerwerk kunnen maken. Aan het begin van de dag nemen we samen de planning door en sturen deze indien nodig bij. Wil de leerling een gedeelte van het leerwerk laten overhoren, loopt hij of zij vast bij het maken van een opdracht of is er behoefte aan een extra controle op het maakwerk? Gedurende de dag overhoren, controleren en beantwoorden wij vragen op verzoek van de leerling. Heeft de leerling zijn huiswerk af en is hij of zij minimaal 2 uur bij ons geweest? Dan kan er genoten worden van een huiswerkvrije middag of avond!


Het organiseren van lessen gebeurt in kleine klassen, omdat dit leidt tot de beste studieresultaten. Daarom bestaan onze klassen gemiddeld uit 6 leerlingen. Minder prikkels, meer concentratie. Dat zorgt voor een ontspannen, plezierige en veilige sfeer. En nog veel belangrijker: het geeft de mij meer tijd om uw zoon of dochter echt te leren kennen, hem of haar persoonlijk te begeleiden en het onderwijs hierop aan te passen.

Door de aandacht die ik mijn leerlingen kan geven weet ik ze optimaal te inspireren en motiveren. Ik ben ingericht om onderwijs volledig op maat te bieden, excellent georganiseerd rondom iedere individuele leerling. Zo creëer ik de optimale omstandigheden om een diploma te behalen op het niveau dat de leerling echt kan of om door te stromen naar een niveau dat de leerling echt wil.

Kort samengevat:

  • Plannen met de Plan- en leerbegeleiding
  • Structuur aanbrengen door samen door het te huiswerk en de toetsen heen te lopen
  • Opstellen van een planning voor het huiswerk en de toetsen (al dan niet met behulp van een digitaal leerling volgsysteem)
  • Bespreken hoe toetsen en overhoringen goed voorbereid kunnen worden
  • Samen door de moeilijke stof heen lopen
  • Beantwoorden van vragen en overhoren van de lesstof t/m 6 vwo